У поході або подорожі можна зіткнутися з тим, що намет може пошкодитися від випадкової іскри, гострого каміння або скла. Полагодити намет і усунути такі пошкодження не складно самому, головне – запастися засобами для догляду за спорядженням https://freeride.com.ua/ua/snaryazhenie/sredstva-po-uhodu-za-snaryazheniem/і запам’ятати кілька простих маніпуляцій, впоратися з якими може практично кожен. Вони допоможуть продовжити термін експлуатації спорядження, що не доведеться шукати нове в разі пошкодження.

Мінімальний набір для ремонту намету

Здавалося б, підібрати хороше спорядження сьогодні не складає труднощів, але є елемент спорядження, який нерідко ігнорують як новачки, так і більш досвідчені мандрівники – це ремонтний набір.

У поході, навіть найякісніше спорядження може бути пошкоджено – у наметах ламається каркас або утворюються дірки, пальники перестають горіти і т. д. Для усунення будь-яких неполадок знадобиться ремкомплект, який точно стане в нагоді кожному.

Отже, що взяти з собою в похід на випадок ремонту намету:

  • мультитул – в одному інструменті є такі компоненти, як плоскогубці, викрутка (1-2 шт.), ножиці, шило і ніж;
  • репшнур – взяти краще кілька мотків шнура по 5-10 метрів різного діаметру, з його допомогою легко замінити шнурки, що порвалися, у черевиках або вітрові відтяжки на наметі, натягнути тент;
  • армований скотч – надміцний, водонепроникний матеріал допоможе у розв’язанні таких проблем, як порваний зовнішній тент намету, порізана куртка або штани, поламані дуги намету;
  • дріт та клей – стане в пригоді в поході пара невеликих (3-4 метри) мотків дроту: м’якого і мідного, що легко гнеться;
  • герметик для намету – засіб призначений для гідроізоляції прошитих швів на синтетичних тканинах і дихаючих покриттях.

Про всяк випадок у похід досить узяти з собою комплект латок на клейовій основі, для них не потрібне використання додатково клею або клейкої стрічки, спирт, ножиці і невеликий відрізок тканини для протирання спиртом. В ідеалі взяти готовий ремонтний набір з усім необхідним.

Як полагодити тент намету?

Однією з найчастіших неприємностей з наметом є розрив тенту – тканина не витримує сильного пориву вітру і рветься. Також у непогожих погодних умовах може навіть якісний намет порватися. Щоб швидко усунути подібну проблему, використовуйте армовану клейку стрічку-скотч або самоклейні латки.

Зіставте місце розриву і наклейте на нього шматок стрічки або латку з виворітного боку. Цей спосіб з’єднання не надто надійний і довговічний, але так можна буде перечекати негоду, а часто і завершити розпочатий маршрут.

З часом у наметі шви починають пропускати вологу, тому їх можна також проклеїти. Спочатку треба протерти шви ганчіркою зі спиртом. Потім наноситься герметик для намету на шви. Залишиться почекати, поки засіб висохне.

Процес ремонту пошкодженого дна намету не відрізняється від ремонту тенту. Єдина відмінність полягає в тому, що доведеться більше уваги приділити герметизації шва, адже він зазнаватиме істотно більшого тиску.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи