Київ — не тільки Хрещатик, Києво-Почаївська Лавра, Андріївська церква, фунікулер та Володимирська гірка, хоч ці пам’ятки обов’язково варто відвідати. Чи не в кожному куточку від Академмістечка до Троєщини можна відшукати затишні й цікаві місця.

Після прогулянки знадобиться реберня на Арсенальній доставка, з якої свіжі ребра, дорадо, страви на вогні та зупки довезуть у будь-який куточок столиці, де б ви не опинилися.

Двір з воронами, вул. Рейтарська, 9

Щоб потрапити у дворик із величезним вольєром із воронами, доведеться не побоятися відчинити залізні ворота та зайти до затишного простору всередині. Про кав’ярні, заклади, мурал усередині дворика знають навіть не усі кияни. Тут можна зустріти цікавих мешканців міста, і ми зараз не лише про воронів.

Лиса гора, метро Видубичі

Це не просто легендарне місце, про яке ходять чутки й складають оповідки. Тут знаходиться красивий парк, з якого можна побачити краєвиди Києва, вали, залишки фортифікаційних споруд (Лисогірський форт), капища, руїни, тунелі й навіть святилище Перуна. Однак, якщо маєте страхи про нечисту силу й погану енергетику, краще це місце відвідувати удень.

Зелений театр, Паркова дорога, 2

У 1949 році між стінами старої водонапірної вежі просто на схилах Дніпра облаштували парк розваг та величезний амфітеатр на 4 000 місць. З часом місце занепало, пережив Зелений театр і пожежі та реконструкцію. Зараз туди навідуються хіба що туристи, аби подивитися на залишки вежі й старовинні тунелі. А, може, ще й зустріти містичного сторожа.

Якщо хочете відчути спокій посеред мегаполісу та побачити дійсно незвичайне для столиці місце, обов’язково запишіть Зелений театр у свій список для перегляду.

Парк Київського Політехнічного Інституту

Багатьом людям цей парк із корпусами університету нагадує Гоґвортс із фільмів про Гаррі Поттера. Варто пройтися парком, погодувати білок, які живуть там роками, відвідати простору Площу знань, величезну бібліотеку з маятником, колізей або Політехнічний музей. Також прогуляйтеся біля першого корпуса з вежею, алеєю видатних науковців та зазирніть до алеї з виставкою літаків і вертольотів.

Київський академічний театр ляльок, Хрещатий парк

Не приходить у голову іти туди гуляти дорослим, а дарма! Бо це справжнісінький замок на верхівці гори, не гірший за діснеївський із вежами та багатьма скульптурами героїв казок (Мальвіна, Дюймовочка, Котигорошко). Поруч розташований Музей води, до якого також можна завітати в один день.

Коли оглянете всі визначні та містичні пам’ятки Києва, доставка їжі у місті привезе смаколики. Бо за прогулянкою легко і зовсім забути про місцеву їжу. Не забудьте про перекус, якщо збираєтеся на краєчок міста чи в довгу прогулянку парками та лісами, аби вистачило сил оглянути якнайбільше!

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи