“The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing.” – Albert Einstein

Думаю це гарний початок моєї першої статті на StudyLikeNinja. Багато хто з моїх колег, друзів, родичів може сказати: “Ну нарештііі :)” Я постійно шукала “ТОГО” натхненного моменту. А от він ніколи не наставав. Вирішила його не чекати, а розпочати з першої статті про 3-х тижневу міжнародну програму в Ізраїлі “Education for Science and Math – STEM Framework”, з якої лише декілька днів тому повернулася.

  • 15 країн: Україна, Киргистан, Гондурас, Коста-Ріка, Колумбія, Замбія, Ефіопія, Кенія, Шрі-Ланка, Тайланд, Мьянма, Камбодія, Індія, Панама, Вьєтнам.
  • 23 учасники з абсолютно різним професійним бекграундом: від підприємців до працівників Міністерств Освіти.

Протягом перебуванні в Ізраїлі отримала близько 20 листів з запитом на інформацію, що це за програма і як на неї потрапити. Так от присвячую першу частину саме цій важливій інформації. Я вірю коли жителів Планети  (не однієї країни, міста) з глобальним мисленням, прийняттям інших людей якими вони є стане більше – тоді будуть зміни!

Тема мого курсу  “Education for Science and Math – STEM Framework”. Навчання проходило в місті Єрусалим, Ізраїль. І так, я кожного дня дякувала за можливість бути в цьому незвичайному місці, в міжнародній спільноті, вивчати різні культури, та вивчати систему освіти Ізраїлю.

Наші основні теми на програмі були:

  • Стратегії в Science Education: Як адаптувати їх в навчальному плані до соціально-економічних  реалії в своїх країнах?
  • Історія Ізраїлю та ввід у систему освіти Ізраїлю.
  • Використання технологій в процесі навчання, як інструмент, а не як окремий предмет.
  • Міждисциплінарні підходи в STEM, STEAM, ISTEAM. Як поєднувати не поєднуване? В чому переваги та успішні кейси на прикладі початкової, середньої, старших шкіл.
  • Стратегія Міністерства освіти Ізраїлю з впровадження пріоритетного напрямку Science в шкільну програму, підготовка викладачів.  Чому обрало Міністрество пріорітетним напрямком Science, STEM, STEAM? Як вони готують викладачів? Які перші результати за 3 роки?
  • Makers Education. Як його впроваджують в школах? Створення, функціонування і підтримка Makerspaces при школах.
  • Професійні візити у школи, наукові музеї.
  • Science and Creativity. Фізика на грані неможливого. Цій темі я взагалі хочу присвятити окрему статтю. Це найгеніальніший і незабутній досвід!
  • Розвиток навиків problem-solving, креативу, презентації, пітчингу, пробуй-помиляйся-аналізуй-дій.
  • Профілактика професійного антивигорання. Діагностика, фасилітація в групах, складання плану профілактики антивигоранню.

Вийшов такий короткий опис тем, що вивчали, про що готова ділитися з усіма бажаючими: від рідної команди до освітян в школах, батьків. Лиш запрошуйте і пишіть, що Ви хотіли б він мене отримати 🙂

Ви з іншого міста?! Ооо я дуже люблю подорожувати і з радістю приїду в гості.

Багато хто в мене питав навіщо агенція міжнародного співробітництва Ізраїлю MASHAV, робить ці навчання для інших країн? І більшість людей питали шукаючи підтексти 🙂

Я не буду вдаватися в офіційні версії, а розповім про філософію, яку відчула під час програми:

  • Sharing is inspiring. Коли ти робиш щось трішки краще інших – ділися досвідом і здобутими знаннями. Коли ти віддаєш – ти отримуєш!
  • Погляд збоку. Чим більша концентрація різних культур – тим більше  інноваційних рішень можна віднайти під час спільної роботи.
  • Сила нетворкінгу і міжнародної спільноти.  

Список міжнародних програм на 2017 рік знаходиться тут: http://embassies.gov.il/kiev/mashav/Pages/MASHAVCourses2017.aspx

Якщо Ви вирішили податися на одну з програм повідомте мені. Мені буде дуже приємно почути, що я змогла якось Вас надихнути. Якщо ми з Вами знайомі особисто, заочно і я знаю що Ви чудовий спеціаліст – напишіть мені, адже Вам потрібні будуть рекомендації.

Продовження буде…

P.S. На які міжнародні програми, волонтерки Ви їздили?  Поділіться з нами лінками, враженнями в коментарях. Я в пошуках нового досвіду:)

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи