Літні канікули − це традиційно час свободи, відпочинку з родиною та друзями, нові пригоди. Багато десятикласників з нетерпінням чекають на останній дзвінок, щоб нарешті скинути з себе всі турботи навчального року і зовсім не думати про навчання. Це літо здається останнім безтурботним часом у їхньому житті, яке не варто витрачати на заняття. Насправді підготовка до НМТ влітку — спосіб уникнути зайвого нервування, «розгойдування» перед навчальним процесом, через який, зокрема, втрачається дорогоцінний час. Крім цього, якщо її грамотно спланувати, вона може бути легкою і не заважати відпочинку. А головне – це цілих 3 додаткові місяці, за які, займаючись навіть в помірному режимі, можна освоїти безліч потрібного матеріалу і тим самим додати до свого результату на НМТ багато цінних балів. У літньої підготовки чимало переваг:

  • Можливість розвантажити навчальний рік. Школа, домашні завдання, підготовка до тесту, позашкільна діяльність – все це займає багато часу та сил. Розпочавши процес підготовки до тестування наперед, вдасться знизити навантаження.
  • Спокій та впевненість. Учень плавно увійде у навчальний процес випускного класу, і початок року не викличе стресу. Можна буде почуватися набагато сильнішим у предметах, які вивчалися, вже до вересня.
  • Чітко побудований план дій. Учень знатиме, що потрібно робити протягом року і для чого. Він буде спокійнішим, вже влітку побачивши, як планомірно ростуть бали за підсумками проміжних тестувань.

Ну, й очевидний аргумент − більше часу для вивчення матеріалів. Чим раніше почати, тим більше вийде встигнути.

Як обрати зручний спосіб підготовки?

Самостійно вивчати матеріал досить складно. По-перше, під час канікул велика спокуса зайнятися чимось, що не має відношення до навчання – адже більшість ровесників відпочивають, й важко втриматися, щоб черговий раз не піти з ними гуляти містом, на концерт чи в кіно, а не сидіти за робочим столом. По-друге – у такій підготовці немає чіткої системи. В результаті, можна отримати розрізнені знання предметів, які не надають повноцінного розуміння матеріалу. Й, по-третє – складно знайти актуальні матеріали, а література минулих років може виявитися застарілою. Тому самостійна праця підходить тільки тим, в кого назагал достатньо високий рівень підготовленості, й треба лише виправити деякі прогалини.

Підготовка з репетиторами може мати кілька недоліків: високу вартість, складність узгодження розкладу, можливу обмеженість методик та ризик психологічного дискомфорту. Крім того, учні можуть стати надмірно залежними від допомоги репетитора і не отримувати переваг від групової динаміки.

Розумним варіантом буде знайти надійні курси підготовки до НМТ. Заняття на курсах мають кілька переваг: структуровану програму навчання, можливість взаємодії з іншими учнями, що сприяє груповій динаміці, і доступ до різних викладачів з різними методиками. Крім того, курси часто коштують дешевше, ніж індивідуальні заняття з репетитором, і можуть бути більш гнучкими у розкладі.

Викладання здійснюється за спеціальною програмою, націленою на успішне складання тесту, з застосуванням сучасних посібників та методів. Значний плюс – робота у невеликих групах, зібраних з учнів на основі рівня їх знань. Завдяки цьому є більше мотивації, вчитись набагато цікавіше, й серед одногрупників можна знайти нових друзів. А на відміну від шкільних класів, викладач має змогу приділити увагу кожному учаснику, поєднуючи групове навчання й індивідуальний підхід.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи