Не дивлячись на здавалося б безапеляційни заяви затятих прихильників і фанатів Інтернету, книги так і не померли, і їх не замінило читання з екрану комп’ютера або електронні книжки. Мало того, дослідження показали, що навіть ті, хто купив собі подібну книгу, вже через кілька місяців холонуть до неї, повертаючись до читання звичних — паперових книг.

Але яку б книгу ви не читали — електронну або паперову, або якщо ви любите провести пару вечірніх годин з ноутбуком на колінах, вам потрібно подбати про зручне в усіх відношеннях місці для читання. При цьому ви повинні спочатку дати собі настанову, що воно буде призначене тільки для цього, і тому буде незмінним і постійним.

місце для читання 15
місце для читання 12
місце для читання 10
місце для читання 11
місце для читання 14
місце для читання 09
місце для читання 08
місце для читання 07
місце для читання 06
місце для читання 05
місце для читання 04
місце для читання 03
місце для читання 13
місце для читання 02
місце для читання 01

Головним елементом будь-якого місця для читання є крісло. Підбирати його найкраще виходячи не з думок про дизайн вашої кімнати (хоча і не варто повністю відмовлятися від них), а, в першу чергу, з міркувань про комфорт і зручність. Пам’ятайте, що ви збираєтеся проводити в цьому кріслі довгі години, а крім того — максимальне навантаження наш хребет одержує саме в той час, коли ми сидимо, і тому крісло повинно бути максимально зручним.

Ви пам’ятаєте, що ми створюємо постійну зону для читання, тому краще всього відразу розміщувати її в кутку, щоб ваше крісло нікому не заважало, і ніхто не зсував б його в сторону. Це важливо тому, що наступним кроком у нас буде встановлення освітлення.

Воно повинне бути не дуже яскравим, але і не дуже тьмяним, щоб читати, не перенапружуючи очі. Крім того, ми повинні розташувати освітлювальні прилади так, щоб вони висвітлювали сторінки нашої книги рівномірно (тільки в цьому випадку навантаження на очі буде однакове) і не давали навіть найменшої тіні. Поекспериментуйте, і ви обов’язково знайдете і потрібне розташування світильників, і відповідну саме вам силу ламп.

Після цього подумаємо про книжкови полиці. Розташуємо їх у максимальній близькості від нашого крісла, щоб можна було зняти з них або поставити на них книгу, не піднімаючись, а то й зовсім не змінюючи положення. Книжкові полиці можуть бути якими завгодно, головне, щоб крім зовнішньої краси і оригінальності, вони були ще практичні і зручні.

Ну а тепер можна подумати про дрібниці, таки як столик, на якому ви будете тримати чашку з кавою або какао; маленьку підставку під вазу з цукерками або печивом; стаціонарну розетку для ноутбука або Інтернету, і про багато іншого, що зможе перетворити процес читання в справжнє і ні з чим не порівнянне задоволення.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи