Кожна дівчинка уявляє себе моделлю, наряджаючись і милуючись собою в дзеркалі. Вони одягають на себе мамині прикраси: намиста й ланцюжки, браслети й брошки, — абсолютно все, що не встигли заховати. Маленькі принцеси вимазуються косметикою та роблять зачіски.

І в решті-решт дитячі руки доходять до маминих сережок. Можливо, саме тоді матусі задумуються над тим, що треба проколоти доньці вуха. А можливо такі думки виникають набагато раніше — коли лікар каже, що у вас буде дівчинка. Одні батьки дозволяють малечі носити лише кліпси, інші — проколюють вуха у спеціалістів. Однак, питання залишаться відкритим — як правильно, коли і де (вдома чи в спеціальному салоні) проколювати дівчинці вушка.

Коли вже час проколювати вуха?

Частіше за все над цим питанням батьки замислюються, коли виникає бажання прикрасити вушка дівчинки гарними сережками.

На сьогоднішній день існує безліч порад різних спеціалістів у книжках, журналах та статтях в інтернеті. У пошуку відповіді ми натикаємося на величезну кількість інформації про те, коли, як саме і навіщо проколювати дитячі вушка.

Дочекатися, поки донька почне цікавитися сережками, чи проколоти їй вушка до того, як їй виповниться півтора роки? Чи почекати, поки вона сама висловить бажання одягнути сережки, наприклад, на випускний?

Дитячі психологи рекомендують проводити такі операції у несвідомому віці — до півтора років, коли дитина ще не може зрозуміти, що сталося. В такому разі процедура буде не такою болісною.

З іншої точки зору — медики радять не робити проколів, поки дитині не буде трьох років. На мочці вуха знаходиться велика кількість біологічно-активних точок, зачепивши які можна нашкодити ще не остаточно сформованому організмові.

В будь-якому разі, якщо ви не скористалися порадами психолога й не прокололи доньці вушка у малому віці, то вирішувати це питання слід вже дитині. Нехай маленька принцеса сама вирішить, чи бажає вона проколоти вушка, чи ні. Якщо їй страшно, не треба цього робити через силу, бо тоді ніякої радості сережки не принесуть, а ранки можуть загоюватися дуже довго. А для кожних батьків здоров’я дитини є найголовнішім. Дочекайтеся, поки дівчинка підросте.

Якщо дитина сама цікавиться й постійно просить, ставить питання, то необхідно докладно розповісти їй про процедуру та наслідки. Поясніть, що буде трохи боляче, а потім не можна буде торкатися мочок вух й рухати сережки. Домовтеся з донькою, що вона не буде боятися й плакати, а потім виконуватиме всі необхідні правила по догляду за ранками. Також їй доведеться звикнути до предметів у вухах.

Де проколоти вушка, вдома або в спеціальному салоні?

Отже, коли ви вирішили, що треба проколоти доньці вушка, або коли вже домовились з дитиною, переконайтесь також і в тому, що у дитини немає протипоказань щодо цієї операції, й можна розпочинати процедуру.
Зараз проколоти вуха дуже легко — ви просто відводите дитину в салон краси, де спеціаліст за допомогою професійних пристроїв робить бажаний прокол. Це не так страшно, як було у нашому з вами дитинстві. Все більше батьків віддають перевагу саме такому виду проколювання, бо вдома самостійно це робити болючіше та може призвести до небажаних наслідків — зараження ранок.

Сучасні методи проколювання вуха

Раніше всім проколювали вуха спеціальними голками, тому не було особливого сенсу йти до спеціалістів і батьки робили це самостійно вдома. На сьогодні це вже застарілий метод і для процедури використовують спеціальні пістолети, які “стріляють” сережками. Один “постріл” і сережка вже в мочці вуха. Дитина не встигає злякатися, тому найчастіше операція проходить без плачу та істерик. Спеціаліст заздалегідь знезаражує мочку вуха, намічає в її центрі точку для проколу і робить постріл пістолетом. Дуже добре, коли інструменти одноразові, тоді зникає ризик зараження та довгого загоєння.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи