Система розумний будинок поступово проникає у всі сфери нашого життя. Сьогодні нікого не здивувати пристроями, що відповідають за безпеку на промислових об’єктах. І все частіше різні елементи смарт будинку використовуються у побуті. Одним з таких пристроїв є розумний дверний замок. На відміну від звичайного механічного, він може працювати беконтактно і його практично неможливо зламати. Завдяки новітнім протоколам безпеки, щоб відкрити розумний дверний замок, потрібно застосувати примітивний злам, що голосно і довго, або отримати смартфон, спеціальний брелок або дізнатися пароль. Це робить даний замикаючий механізм максимально ефективним.

Ми розповімо, з чого в цілому складається розумний дверний замок, а придбати його можна у «Z-Wave Україна»: https://z-wave.com.ua/ua/g1670835-umnye-dvernye-zamki.

Розумний дверний замок: що входить до конструкції

Оскільки такий пристрій, як розумний дверний замок представлений безліччю моделей від різних виробників, сказати, що він складається з конкретного переліку елементів не виходить. Все залежить від модифікації обладнання. Однак усі розумні дверні замки мають щось спільне. Загалом можна сказати, що жоден з них не обійдеться без:

  • електромеханічного пристрою (виконавче обладнання і, власне, сам механізм, що замикає);
  • джерела автономного живлення;
  • модуля управління, який працює самостійно або підключається до контролера розумного будинку;
  • приймача, що працює за певним протоколом зв’язку (блютуз, Z-Wave, Wi-Fi тощо).

Також, в комплектацію може входити сенсорна панель, якщо замок розрахований на відкриття за допомогою цифрового пароля, або брелоків, якщо пристрій не можна контролювати зі смартфона.

«Z-Wave Україна»: розумний дверний замок різних моделей

Зрозуміло, розумний дверний замок обійдеться дорожче звичайного, навіть дуже якісного. Однак, не варто турбуватися, адже в ряді випадків існуючий механізм можна модернізувати. Досвідчений фахівець може тверезо оцінити ситуацію і зрозуміти, чи потрібна вам повна заміна або можна обійтися установкою додаткових елементів.

На щастя, в компанії «Z-Wave Україна» можна підібрати як розумні дверні замки в повній комплектації, готові до встановлення та експлуатації, так і окремі їх елементи. Це дозволить користуватися перевагами розумного будинку та не переплачувати.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи