Чищення такого девайса як навушники – необхідна, але часто ігнорована міра підтримки якості виробу. Налипаючи і забиваючи сіточку, сірка, жир і бруд знижують якість аудіо, що відтворюється. До того ж, регулярно очищаючи Apple Airpods, ви дотримуєтеся гігієни, що позитивно позначається на здоров’ї ваших слухових каналів.

Найбільше забруднюються такі типи навушників як «капельки» та «вкладиші». Як правильно почистити такі навушники? Розповідають фахівці Avic, українського магазину гаджетів, електроніки та техніки.

Чистка Аірподсів: найпростіший спосіб

Одним з оптимальних варіантів, як почистити Airpods – це зняти насадки, помити їх у мильній воді та просушити. Крапельки ж, хоч і прості за своєю конструкцією, очистити не так вже й легко. Потрібно акуратно зняти сіточку (зазвичай, вона фіксується насадкою). Проте, під час демонтажу будьте обережні, щоб не пошкодити такий ніжний та тендітний елемент. Для акуратності скористайтеся пінцетом або голкою.

Який вибрати засіб для чищення?

Слід скористатися спиртом. Налийте рідину в чарку або кришечку і киньте в неї сіточки, щоб бруд на них розмок. При нерозбірних навушниках також можна використовувати спирт: для цього потрібно занурити частину, що забруднилася в рідину, або скористатися змоченою в спирті ватною паличкою.

З вушною сіркою чудово справляється перекис водню. Для цього можна занурити частину навушника в нього, бажано закріпити скотчем і залишити «киснути» на 15-20 хвилин. Деякі користувачі стверджують, що навіть повне занурення навушника в перекис не впливає на його працездатність. Головне після такої процедури повністю висушити пристрій.

Швидке чищення

За відсутності зайвого часу або ,якщо є побоювання пошкодити навушники, можна скористатися експрес-чисткою. Для цього знадобиться одна з вищезгаданих рідин, ватна паличка та зубочистка. Змоченою ватною паличкою слід обробити сіточку від бруду та сірки. Важкодоступні місця – акуратно почистити зубочисткою. На завершення ще раз пройтися відтиснутою від рідини ваткою по поверхні навушника. Навіть така «поверхнева» обробка дозволяє краще зберегти якість та чистоту навушників.

Ще один швидкий спосіб чищення Аірподсів – використання пилососа. Але в цьому випадку потрібно підготувати меншу саморобну трубку, наприклад з ручки. Пластиліном зафіксуйте цю конструкцію на основній трубі пилососа. У такий спосіб можна видалити шматочки сірки, а також краплі вологи. Але також будьте обережними, щоб пилосос не «засмоктав» власне сіточки, знайти які в сміттєвому контейнері потім буде дуже складно. Та й заняття це – далеко не з приємних, адже доведеться порпатись в бруді.

Як не варто чистити навушники Airpods

Незалежно від покоління та моделі аірподсів, їх не варто чистити водою, навіть якщо ви побачили таку пораду в інтернеті. Пам’ятайте, що вода погано сумісна з електронікою. Не факт, що навушники перестануть працювати після такої процедури, але радимо уникати цього способу, якщо вам вони дорогі. Також не розбирайте Airpods, якщо не впевнені, що повернете все у вихідний стан після чищення. Краще перестрахуватися та почистити швидким способом без розбору гарнітури.

Якщо ж так сталося, що Аірподси більше не працюють, купити нові – можна в магазині Авік: онлайн або точках продажу в Харкові, Києві та Одесі. В асортименті якраз з’явилися новинки Airpods 4 покоління.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи