Квартира-студія у новобудові – популярний вибір для людей, які хочуть мати сучасне житло за доступною ціною. Перед переїздом у нове помешкання хочеться якомога швидше підготувати його для комфортного проживання, надавши приміщенню гарного вигляду відповідно до своїх вподобань. Коли планується встановлення натяжні стелі Тернопіль, ціна, доступна кожному, швидкість оформлення та широкі можливості для дизайну стають вирішальними аргументами на користь цього рішення. Крім цього, натяжна конструкція зможе забезпечити розв’язання багатьох питань, пов’язаних зі специфікою такого житла. Квартири-студії мають свої особливості:

  • Планування з ідейним задумом вільного, але водночас об’єднаного простору.
  • Необхідність у раціональному використанні квадратних метрів, з розподілом місця без застосування перегородок.
  • Зазвичай невелика загальна площа.
  • Коливання вологості у приміщенні, у зв’язку з відсутністю стін між житловою частиною та кухнею.

Грамотно спроєктувавши дизайн натяжної стелі, вдасться задовольнити всі потреби. Щоб результати збіглися з очікуваннями, для розробки проєкту та монтажу системи звертатися у надійні компанії. Так, конфігурація приміщення складна, зі значною кількістю кутів. Це ускладнює створення дизайну, розкрій полотна, установку каркаса за периметром. Тому займатися оформленням студії повинні люди з відповідними знаннями та навичками, а також досвідом реалізації подібних завдань.

Якими повинні бути натяжні стелі у квартирі з вільним плануванням, аби задовольнити всі потреби?

Концепція дизайну студії має на меті одночасно об’єднати простір в єдине ціле і разом з тим умовно розмежувати його, поділивши на ділянки з певним функціоналом. Тому, за умови достатньої висоти перекриття, доцільне проєктування багаторівневої системи, яка допоможе розставити «кордони» між різними частинами помешкання. Причому у кожній із зон відтінок, фактура та декор може дещо відрізнятися, але не виходити при цьому з загального стилістичного задуму. Якщо кімнати невисокі, може застосовуватися одноярусна натяжна конструкція − в ній також може поєднуватися кілька тонів та фактур, вдалим рішенням буде й фотодрук. Виправити ситуацію, коли не вистачає не тільки висоти, а й світла, допоможе глянцева стеля разом з численними освітлювальними приладами.

Щоб покриття було практичним, слід враховувати особливості мікроклімату приміщення, вибираючи матеріал. Оскільки в студії перепади вологості – часте явище, попри роботу витяжки, кращим матеріалом стане ПВХ-плівка. Зокрема, чудово вона підійде для робочої зони на кухні, де готується їжа. Полотно з ПВХ стійке до вологості та стирання, легко миється, не вбирає в себе неприємних запахів.

Продумана система освітлення розв’яже відразу три питання: розподіл площі, візуальне її збільшення та компенсація нестачі природного світла. Крім люстр та точкових світильників, буде корисним додаткове підсвічування світлодіодною стрічкою, з можливістю регулювання кольору та інтенсивності світла. Як тло гарно підходять світлі полотна, можна з блискучою фактурою – вони оптично розширять приміщення, підтримуючи ідею вільного простору, а також позитивно вплинуть на освітленість.

Розкажи корисну інформацію у соцмережах

Схожі записи